Leuk wonen blog

Voor de leukste ideeën

Verbouw met vertrouwen; het nut van een goeie planning!

Alles is mogelijk, zolang je goed weet wat je doet. Zet daarom altijd op een rijtje welke stappen je neemt tijdens je verbouwingsproces voor een duidelijk overzicht!

Plan vooruit

Allereerst is het belangrijk om goed in kaart te brengen wat je nu eigenlijk wilt gaan doen. Wat is van groot belang en wat kan blijven liggen? In hoeverre is je budget toereikend? De antwoorden op deze vragen zijn de basis voor een goed uitgedacht plan waarin je alle facetten op volgorde zet. Houd je aan dit overzicht en wijk er niet van af om de controle over je werkzaamheden te behouden.

We wijzen je er bovendien graag op dat rigoureuze aanpassingen je woning kunnen veranderen in een bouwput waar, gedurende de renovatie, niet te wonen valt. Zorg er daarom ruim op tijd voor dat je een alternatief onderdak geregeld hebt.

Nooit te veel materieel

Gebruik geen halfbakken bouwmaterialen en gereedschappen. De eerste kun je eenvoudig kopen bij je bouwmarkt; gereedschappen heb je wellicht deels al in huis. Mocht je collectie enige aanvulling vereisen, dan is het altijd een goed idee om dit te lenen van mensen uit de buurt. Want wellicht gebruik je dat gereedschap hierna nooit meer en maak je onnodige kosten.

Zwaarder materieel zal wél ingehuurd moeten worden.

Resten wegwerken

Om een veilige werkomgeving te creëren zul je regelmatig puin moeten ruimen. Huur daarom een handige puinbak waarin je al deze resten gemakkelijk kwijtraakt. Kies een bak van de gewenste grootte om alle brokstukken gemakkelijk te kunnen herbergen.

Succes met je renovatieproject!