Leuk wonen blog

Voor de leukste ideeën

Tips voor het verhelpen van een verflucht

verf stinkt

Net je woonkamer geschilderd en heb je last van de verflucht in huis? Niet fijn want verf stinkt en die lucht kan als je er niets aandoet een behoorlijke tijd blijven hangen. Gelukkig hebben we hier wat tips die helpen om de verflucht te laten verminderen of verdwijnen.

Ventileren en gebruik verf op waterbasis

Vanzelfsprekend zet je als het even kanalle ramen en deuren open als je gaat schilderen. Ventileren is erg belangrijk en op die manier kan je de verflucht in huis verminderen. Ga je binnen in huis verven? Dan kan je wellicht beter kiezen voor verf op waterbasis. Deze verf stinkt namelijk naar verhouding een stuk minder dan de verf op terpentine basis.

verf stinkt

Gooi je koffiedrab niet weg

Heb je voor dat je gaat schilderen het koffiezet apparaat gebruikt om nog even een lekker kopje koffie te drinken? Perfect het koffieprut kan je heel goed gebruiken om de verflucht in huis te verminderen. Zet gewoon een bakje met koffiedrab in de ruimte waar je gaat of bezig bent met schilderen. De koffie zorgt ervoor dat de ergste verflucht verdwijnt.


Een beetje melk of zout water

Wat ook goed werkt om verflucht te verhelpen is een schaaltje met melk of een paar schaaltjes met zout water. Deze zet je in de kamer of ruimte waar je bezig bent met je verfklus. De melk en het zoute water zuigen als het ware de vieze verflucht op. Waardoor je deze een stuk minder ruikt of met een beetje geluk zelfs helemaal verdwijnt.

Snijd een ui in stukken

Je huis gaat wel een beetje naar uien ruiken maar deze helpen ontzettend goed om de verflucht voorgoed te laten verdwijnen. Het enige wat je hoeft te doen is een ui of een paar uien in stukken snijden. Leg ze op een bord of in een schaaltje en zet deze weg in de kamer waar je net klaar bent met schilderen. Overigens werkt dit ook goed als je vooraf de uien al in de ruimte zet. Doe het voor dat je gaat beginnen met verven en je zal minder last hebben van het feit dat het naar verf stinkt in huis.