Leuk wonen blog

Voor de leukste ideeën

Inspiratie en ideeën voor een boxkleed 75×95

Ben je op zoek naar inspiratie en ideeën voor een mooi boxkleed 75×95? Dan hoef je niet verder meer te zoeken. Hier helpen we je graag op weg om het ideale boxkleed voor jouw baby te vinden. Er bestaat een groot assortiment in kleden met de afmetingen 75 cm bij 95 cm. Dit is een fijne maat, want het behoort tot de standaardmaten voor babyboxen. Je hebt dus altijd genoeg keuze. Ontdek hier enkele toppers! 

Tips voor een boxkleed 75×95 voor meisjes

Heb je of krijg je een dochtertje? Dan kleurt jouw wereld al snel roze. Wil je dat ook jouw box mooi binnen deze ‘wereld’ staat? Kies dan voor een boxkleed 75×95 in het roze. Je zult als ouder van een meisje al snel ontdekken, dat er veel tinten roze bestaan. In plaats van standaard baby roze, houd je misschien meer van een klassieke oudroze kleur? Of wil je graag een hele lichte sfeer? Dan is misty pink lekker subtiel. Je kunt ook kiezen voor een combinatie van kleuren. Zo zijn er ook mooie boxkleden in het wit en roze of in een combinatie van roze met lichtgrijs. 

Tips voor een boxkleed 75×95 voor jongens

Hoewel de wereld niet roze of blauw hoeft te zijn als het gaat om pasgeboren baby’tjes blijven het toch populaire kleuren. Ben je de trotse ouder van een jongen? Dan mag een boxkleed 75×95 niet ontbreken. Een kleed in baby blauw is altijd een goede keus, maar er zijn ook andere mooie tinten waar je uit kunt kiezen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een kleur als donkerblauw, indigo blauw of vintage blauw? Daarmee creëer je een unieke sfeer. Andere mooie kleuren voor een boxkleed voor jongens, zijn: antraciet, stone red, taupe, beige, geel en groen. 

Trendkleuren voor je baby uitrusting

Wil je iets anders dan het traditionele baby roze of baby blauw voor meisjes en jongens? Geen probleem, want er zijn altijd leuke trendkleuren. Ook voor wat betreft een boxkleed 75×95 heb je de keuze uit eigentijdse tinten. Een kleur die momenteel ‘hot’ is zowel voor jongens als voor meisjes is mintgroen. Een andere moderne kleur voor je baby uitrusting is geel. Vooral de mosterdgele tint is in de mode. Of wat dacht je van de vele tinten grijs? Dit zorgt voor een moderne en zachte uitstraling en is daarom perfect voor elke babykamer en ook voor de box in de woonkamer!

Tips voor boxkleden met leuke patronen

Uiteraard hoef je niet te kiezen voor een boxkleed in één kleur. Er zijn ook boxkleden in twee kleuren of met een leuk patroon. Wat op het moment populair is, is een boxkleed 75×95 met een kabelpatroon. Dit geeft een extra warme en knusse uitstraling aan het kleed. Als je kindje wat ouder wordt, is het ook leuk als het boxkleed voorzien is van speelse afbeeldingen. Een leuk voorbeeld is een boxkleed met bosdieren of met vrolijk gekleurde bloemetjes. Daarmee maak je de box voor je kindje nog speelser en zal hij of zij er graag in liggen.