Leuk wonen blog

Voor de leukste ideeën

Wat is casco bouwen en wat zijn de voordelen?

De meeste mensen geven er de voorkeur aan om een ​​casco huis bouwen. Het kan hen een meer bevredigend gevoel geven dan het bouwen van een kant-en-klaar huis. Met een casco woning kunt u het interieur geheel zelf afmaken. Sommige afwerkingstaken kunnen door uzelf worden gedaan. U kunt dus besparen op de kosten om een ​​huis te bouwen. Het bouwen van een basis casco model is goedkoper dan het bouwen van een turn-key woning. U moet er echter voor zorgen dat u over de nodige kennis en ervaring beschikt om de casco woning af te werken. Het is omdat je het hele afwerkingsproces zelf moet doen.

Het verschil tussen een Hull House en Turn-Key House

De meeste aannemers bieden hun klanten turn-key huizen aan. Het houdt in dat de aannemer de woning volledig afgewerkt. Ze voltooien het sanitair, tegelwerk en muurschildering. U hoeft dus niet na te denken over het afwerkingsproces. Je huis is klaar en je hoeft alleen maar de deur te openen en rustig te leven. Soms werken de aannemers ook samen met hun partners om de keukenset en interieurdecoratie te installeren. Integendeel, wanneer u een casco woning wilt bouwen, voert de aannemer alleen de ruwbouw uit. Vervolgens moet u de rest van het afwerkingsproces zelf voltooien. Daarom kost een casco woning minder dan een turn-key woning.

De kosten om rompconstructie te bouwen

Het kan moeilijk zijn om de kosten voor het bouwen van de casco woning in te schatten. De kosten kunnen variëren per model, maat en materiaalkwaliteit. Natuurlijk is de grotere casco woning duurder dan de kleinere. Daarnaast bepalen het model en ontwerp ook de kostprijs van de constructie. U moet de kosten van het bouwen van een huis verstandig inschatten. Houd er rekening mee dat de aannemer alleen verantwoordelijk is voor de bouw van uw huis. Vervolgens moet u het sanitair en tegelwerk zelf plaatsen. Ook ben je verantwoordelijk voor de vloer- en wandafwerking. Voor gedetailleerde informatie over de prijs van een casco woning kunt u contact opnemen met de plaatselijke aannemer in de buurt.