Leuk wonen blog

Voor de leukste ideeën

Veilig en eenvoudig op hoogte werken

XXL vd Steen

Tijdens een verbouwing in huis heeft iedereen het wel eens meegemaakt, bij het behang afhalen of schilderen heb je het huishoudtrapje wel honderd keer in je handen om te verplaatsen. Erger nog je kunt iedere keer een heel klein stukje muur doen, al met al schiet het niet erg op. Met een kamersteiger ben je van dit probleem af, je kunt niet alleen een groter oppervlak doen. Ook heb je beide handen vrij, en gereedschap of materialen kun je direct bij je houden. Het is niet alleen gemakkelijker, het bespaart ook veel tijd.

Multi kamersteiger

Verschillende soorten kamersteigers

Ook bij een kamersteiger heb je verschillende soorten en maten, de klus die je moet doen bepaalt welk soort steiger je nodig hebt. Op de bouw, thuis of op het werk kun je een steiger gebruiken voor alle uiteenlopende klussen. Vervoer van een kamersteiger is eenvoudig, hij is namelijk op te bouwen tot een compact formaat. Verschillende breedtes zijn beschikbaar bij vdsteenxxl, tot grote hoogte kun je met een steiger werken. Ook met de veiligheid van een kamersteiger zit het wel goed, alles steigers zijn gekeurd en voldoen aan de eisen die de wet hieraan stelt.

Steiger

Enkel of dubbel platform

Bij bepaalde werkzaamheden is het gemakkelijk als je een wat breder plateau hebt waar je op kunt staan, of ruimte om je gereedschap neer te leggen. Een kamersteiger is verkrijgbaar met een enkel of dubbel platform, meer ruimte om te staan en spullen neer te leggen dus. Gebruik je een plateau met een luik, dan kun je aan de binnenkant van de steiger naar boven klimmen. Bij een plateau zonder lui moet je altijd aan de buitenkant omhoog, hiermee moet je wel rekening houden tijdens het plaatsen van de kamersteiger.