Leuk wonen blog

Voor de leukste ideeën

Tip voor een goede taxateur in Utrecht

logo gusto casa

Ben je op zoek naar een taxateur Utrecht omdat je graag een taxatierapport op wilt laten stellen voor een nieuwe woning, jouw huidige woning, voor een verbouwing of voor een verdeling? Dan ben je bij Gusto Casa aan het juiste adres. 

De taxateurs van Gusto Casa 

Je bent voor een taxateur Utrecht bij Gusto Casa aan het juiste adres omdat de taxateurs van deze makelaardij erg veel ervaring en kennis hebben. Bij een taxatie wordt er rekening gehouden met de bouwkundige staat, het woonoppervlak en met de luxe & afwerking.  De taxateurs kennen de wijk ook erg goed wat erg belangrijk is voor het taxeren van een woning. De taxateur ziet vergelijkbare woningen dagelijks en ziet wat er in de wijk speelt. Het is voor een goed taxatierapport namelijk belangrijk dat er niet alleen naar de vierkante meters van de woning wordt gekeken maar ook om te kijken naar wat een woning juist geliefd maakt of juist niet. 

cropped-Gusto-Casa-8


Een radius van 10 of 20 km 

Een taxateur moet onafhankelijk zijn en mag vanaf zijn standplaats niet meer dan 10 km hemelsbreed taxeren. In Utrecht mag je vanaf de standplaats tot 20 km taxeren waardoor de taxateurs in utrecht wel in Amersfoort en Hilversum mogen taxeren maar niet andersom. 

De taxateur mag tevens niet jouw aankoopmakelaar zijn, ook niet de verkoopmakelaar. In het stroomschema van de NRVT kun je zien of de taxateur die jij op het oog hebt ook daadwerkelijk de desbetreffende woning mag taxeren.