Leuk wonen blog

Voor de leukste ideeën

Steenstrips in de keuken gebruiken: een populaire trend

Steenstrips

Het plaatsen van een muur van baksteen of zelfs natuursteen in je woning is prachtig, maar ook ongelofelijk duur en onhandig. Want zoiets kun je vaak helemaal niet zelf, dus je moet ook nog hulp inschakelen van een expert. Dat alles en het materiaal zelf maken steenstrips een veel beter alternatief op dat echte, volle steen. 

Wat is een steenstrip?

Een steenstrip is een strip die bestaat uit een dun laagje steen of kunststof. Het is veel dunner dan een echte stenen muur en vaak ook nog goedkoper. Steenstrips wekken de illusie dat je een echte stenen muur hebt zonder dat dit het geval is. Alle lusten en geen van de lasten. Het kost namelijk vaak minder maar dat is met name ook omdat je ze zelf aan kunt brengen. Die steenstrips zijn namelijk:

  • zelfklevend
  • mooier gemaakt
  • van lichter materiaal
  • te bevestigen met lijm waar nodig

Gebruik steenstrips in je interieur

Een zeer populaire plek voor die mooie steenstrips is allereerst in de keuken. Vaak hebben we in de keuken zo’n randje met tegels of steen. Dat stukje is soms wel het duurste deel van je keuken. Met steenstrips hoeft dat niet zo te zijn. Want zo maak je dat mooie randje van natuursteen gewoon na. Je kunt het ook nog zelf plakken en knippen op de juiste afmetingen.

Steenstrips

Hoe je het aanbrengt

Knippen van die natuursteen strips kan vaak gewoon met een stevige schaar of een grotere knipper voor hout. Het is verder vaak zelfklevend materiaal of het is gemakkelijk aan te brengen met een laagje vochtbestendige lijm. Zorg wel dat je daarvoor kiest mits het in de keuken is want daar komt nog best wat vocht vrij tijdens het koken. Je wil niet dat de strips dan onnodig snel los gaan laten want dan moet je weer helemaal opnieuw beginnen.