Leuk wonen blog

Voor de leukste ideeën

Smart lockers: logistiek systeem dat online shoppers voor zich heeft gewonnen

De logistiek van de levering van producten is een van de grootste zorgen van ondernemers van online winkels vandaag. Helaas komen problemen met de levering van goederen vaker voor dan zou moeten – afwijkingen, gebrek aan tracering of vertraagde levering.

Daarom is het belangrijk na te denken en te heroverwegen over de modellen en de logistiek van de levering van de in jouw e-commerce gekochte producten. In die zin vormen smart lockers een voordelige oplossing voor zowel kopers als verkopers. Bekijk hieronder de belangrijkste voordelen!

Smart locker: wat is het en wat zijn de voordelen?

Een smart locker is een ruimte die bedrijven inrichten om goederen te deponeren en klanten ze te laten afhalen. Zij hoeven niet te wachten tot de bestelling bij hen thuis aankomt, net zoals de elektronische handel geen specifieke route hoeft vast te stellen voor de levering van elk product op het betrokken adres.

Met dit systeem zal de klant veel gemak hebben, aangezien de smart locker 24 uur per dag beschikbaar is en het uit de handel nemen van het product alleen afhangt van de streepjescode die bij de aankoop wordt gegenereerd – het is ook op het moment van aankoop dat de klant de opnameplaats bepaalt. Dit gemak is zonder twijfel het grootste voordeel van het systeem.

Een ander vermeldenswaardig voordeel zijn de lagere kosten bij het transportbedrijf dat, in plaats van de goederen op verschillende adressen af te leveren, slechts één plaats zal hebben om de bestellingen achter te laten.

Een nieuwe markt door smart lockers

Door de combinatie van e-handel en fysieke winkels en de toegenomen aanwezigheid van technologie in alledaagse handelingen moeten detailhandelaren zich aanpassen aan de nieuwe eisen die door consument 4.0 worden gesteld – en dat is ook wat zij hebben gedaan.

Smart locker zijn concrete voorbeelden van modellen die structurele dimensies vernieuwen en de gebruikerservaring een bepalende factor maken in de productiecyclus van e-commerces.

Het gebruik van smart lockers is tijdens de pandemie aanzienlijk toegenomen. Sinds de toepassing van maatregelen voor sociaal isolement noodzakelijk is geworden, heeft de elektronische handel een groeispurt doorgemaakt. Dit heeft tot gevolg gehad dat de leveringsdiensten en de logistieke infrastructuur zich snel moesten aanpassen.