Leuk wonen blog

Voor de leukste ideeën

Planten op kantoor, de nieuwste interieurtrend

Een goed uitgedacht interieurdesign is niet alleen belangrijk voor een eigen huis of appartement, maar ook zeker voor de werkruimte. Gelukkig heeft de opkomst van sociale media het een stuk makkelijker gemaakt om interieurtrends bij te houden, maar ook om deze makkelijker te kunnen volgen. Met een paar klikken heb je tegenwoordig al snel een hele inboedel gekocht. Anno 2022 bestaat deze inboedel echter niet meer alleen uit sofa´s en leuke kastjes, maar steeds vaker uit allerlei planten in allerlei soorten en maten. Bonsai´s, monstera´s en varens zien we herhaaldelijk terugkomen in het interieur van werkruimtes; planten op kantoor zijn officieel de nieuwste trend voor op jouw kantoor.

Groen is goed

Dat deze interieurtrend zich nu voordoet is niet gek, planten op kantoor brengen namelijk ontzettend veel voordelen. Eén van deze voordelen is dat planten de luchtvochtigheid in de ruimte regelen. Daarnaast organiseren planten zelfs de regeling van de temperatuur, naast het brengen van zuurstof in de ruimte. Onlangs hebben studenten van de Universiteit van Wageningen zelfs bewezen dat het gebruik van planten op kantoor tot wel 20% ziekteverzuim kan voorkomen. Ook hebben zij bevonden dat medewerkers een verhoogd concentratievermogen hebben en tot wel 15% creatiever zijn, naast het feit dat de werkplek sneller aantrekkelijk wordt bevonden. Wie had dat gedacht?

Passende planten vinden per ruimte

Het ene kantoor is het andere niet. Het is dan ook logisch dat niet zomaar elke soort plant in elk kantoor past. De ene ruimte leent zich beter voor de ene plant dan de andere, en andersom. Voor echt passend advies zijn er interieurdesigners die alle details kennen van het inrichten van jouw werk interieur. Mocht je toch liever zelf het heft in handen nemen, kijk dan goed naar de ruimte en de positionering van bijvoorbeeld ramen en lichten. Bedenk wat voor beeld je wilt nastreven of raadpleeg sociale media, die zijn je beste vriend als het aankomt op stijlinspiratie.