Leuk wonen blog

Voor de leukste ideeën

Lampen vervangen door LED

Lampen vervangen door LED

Redenen om lampen te vervangen door LED

Wat voor lampen heb jij in huis? Heb je voornamelijk LED verlichting? Of heb je nog halogeenlampen of gloeilampen? Mocht je geen LED verlichting hebben, dan raden wij je aan om vandaag nog jouw lampen te laten vervangen door LED. Waarom? Wij geven je hier een aantal redenen voor.

1. De veiligheid van LED

Waarom je lampen moet vervangen door LED? Dat heeft allereerst te maken met de veiligheid van LED-lampen. Zo worden LED-lampen veel minder warm dan bijvoorbeeld gloeilampen. De kans dat er brand ontstaat door een LED-lamp is dan ook veel minder groot dan de kans op brand door een gloeilamp.

2. De duurzaamheid van LED

Naast de veiligheid, is ook de duurzaamheid van LED een belangrijke reden om jouw lampen te vervangen door LED. Als we de LED-lamp met de gloeilamp en halogeenlamp vergelijken, gaat de LED-lamp gemiddeld 15.000 branduren mee, de halogeenlamp maar 2.000 branduren en de gloeilamp zelfs maar 1.000 branduren. Dat is dus een fors verschil! De LED-lamp is daarnaast ook duurzamer dan de spaarlamp, die 7.000 branduren meegaat. Je zult jouw LED-lampen dus minder vaak hoeven te vervangen dan welke andere lamp dan ook.

3. Met LED-lampen besparen op de energierekening

LED-lampen gaan niet alleen langer mee, ze verbruiken ook nog eens minder energie. Zo is de LED-lamp 90% zuiniger dan de gloeilamp en verbruikt de LED-lamp 85% minder stroom dan de halogeenlamp. Door jouw lampen te vervangen door LED bespaar je dus op de energierekening.

4. LED verlichting duur? Dat hoeft niet!

LED verlichting is zeker niet duur, ook al wordt dat vaak wel nog gedacht. Je hebt namelijk LED-lampen in allerlei soorten én prijsklassen. Je kunt dus € 50,- uitgeven aan een LED-lamp, maar ook maar € 5,-. Koop daarom LED dimmers en lampen die passen binnen jouw budget. Wil je meer weten over lampen vervangen door LED? Of heb je nog andere vragen? Laat het ons dan weten door een bericht achter te laten via het contactformulier.

Meer verhalen