Leuk wonen blog

Voor de leukste ideeën

Klokken voor een kinderkamer

Het inrichten van de kinderkamer is een taak die veel ouders heel serieus nemen. De kamer moet er leuk uitzien, maar ook voldoen aan de veiligheidseisen. Bovendien is het belangrijk dat de kamer alle elementen bevat die je daar nodig hebt. Wat veel mensen echter vergeten is om vooraf na te denken over een klok. Deze kan uiteraard later altijd toegevoegd worden, maar dan ben je beperkter in de mogelijkheden dan wanneer je hier vooraf over nadenkt. 

Waarom een klok in een kinderkamer?

Dat het handig is om een klok in de kinderkamer te hebben hangen zullen de meeste mensen kunnen bevestigen. Niets is immers zo onpraktisch als naar een andere kamer te moeten lopen om te kijken hoe laat het is. Bijvoorbeeld als je je kindje aan het voeden bent of als je samen met je kind aan het spelen bent in de kinderkamer. 

Daarnaast kan het heel handig zijn om je kind te leren klokkijken op de klok die in zijn of haar kamer hangt. Op die manier kan je het nuttige (leren klokkijken) combineren met het aangename (het kind komt niet meer voor de afgesproken tijd van zijn of haar kamer af). 

Tip: https://www.klokkenshop.com/stijl/vintage-klokken/ 

Opties voor een klok in de kinderkamer

Er zijn zoveel verschillende opties voor klokken op de kinderkamer dat het lastig is om een opsomming te maken. Het is onmogelijk om alle opties op een rij te zetten zonder een aantal mogelijkheden te vergeten. De keuze is persoonlijk en kan op basis van vele factoren worden gemaakt. Beschikbare ruimte kan een overweging zijn maar ook het uiterlijk zoals een klok die goed bij het kind of bij de inrichting van de kamer past.

  • Er zijn digitale en analoge klokken in diverse formaten. 
  • Er zijn klokken die je neer kunt zetten, op kunt hangen en zelfs klokken waarbij je de achterkant op de muur plakt. 
  • Kinderkamer klokken zijn er in diverse materialen, van hout, plastic tot aluminium en metaal, met en zonder glas. 

Conclusie

Als je voordat je begint goed nadenkt over deze klus kun je voorkomen dat je fouten maakt die de veiligheid van je kind in het gevaar brengen en er tegelijkertijd voor zorgen dat de kamer alles is wat je er van verwacht en hoopt. Vergeet dus niet om na te denken wat voor soort klok je in de kinderkamer wilt hebben en of je deze aan de muur wilt hangen of wilt kunnen neerzetten.