Leuk wonen blog

Voor de leukste ideeën

Creëer een stoer industrieel interieur met deze tips

Een industrieel interieur is de laatste jaren ontzettend populair geworden. Het stoere, ruwe en authentieke karakter spreekt veel mensen aan. Maar hoe creëer je nu precies een industrieel interieur? In dit artikel geven we je tips om jouw woning om te toveren tot een stoere industriële plek.

Tip 1: Durf te spelen met materialen

Een van de belangrijkste aspecten van een industrieel interieur is het gebruik van verschillende materialen. Beton, staal en hout zijn hierbij de meest gebruikte materialen. Durf hierin te spelen en combineer bijvoorbeeld een houten tafel met een stalen onderstel. Of kies voor betonnen accessoires, zoals een betonnen lamp of een betonnen bloempot. Ook het gebruik van bakstenen muren kan bijdragen aan het industriële karakter van je interieur.

Tip 2: Ga voor stoere meubels

Stoere en robuuste meubels zijn onmisbaar in een industrieel interieur. Denk bijvoorbeeld aan een leren bank of fauteuil, een metalen kast of een tafel van gerecycled hout. Ook vintage meubels passen goed in een industrieel interieur. Door de combinatie van oud en nieuw ontstaat er een unieke sfeer.

Tip: Industriële kast hout en staal – Industrieel – Eigentyds

Tip 3: Maak gebruik van grove details

Grove details dragen bij aan het stoere karakter van een industrieel interieur. Denk bijvoorbeeld aan grote lampen, zware gordijnen of een grof gebreid kleed. Ook het gebruik van ruwe materialen, zoals onbewerkt hout en beton, kan bijdragen aan het grove karakter van het interieur.

Tip 4: Kies voor donkere kleuren

Donkere kleuren passen goed bij een industrieel interieur. Zwart, grijs en bruin zijn de meest gebruikte kleuren. Durf hierin te variëren en combineer bijvoorbeeld donkere muren met lichte accessoires. Zo ontstaat er een mooi contrast.

Tip 5: Maak gebruik van accessoires

Accessoires maken een interieur compleet. Bij een industrieel interieur passen stoere en robuuste accessoires het beste. Denk bijvoorbeeld aan grote klokken, metalen lampen of een oude industriële fabriekslamp. Ook het gebruik van kussens en plaids in grove stoffen, zoals wol en leer, passen goed bij het industriële karakter.

Uitgelicht: Industrieel dressoir Bash – Eigentyds

Conclusie

Met deze tips kun je jouw woning omtoveren tot een stoer en authentiek industrieel interieur. Durf te spelen met verschillende materialen en kleuren en ga voor stoere meubels en accessoires. Zo creëer je een unieke sfeer in huis waarin je je helemaal thuis voelt.