Leuk wonen blog

Voor de leukste ideeën

Alles over de voordelen van lamelparket

Een verbeterde soort parket

Al heel lang wordt parket of hout toegepast op vloeren, maar door de jaren heen zijn parketvloeren ook doorontwikkeld en zijn er veel meer mogelijkheden ontstaan. Een nieuw soort parket is het lamelparket. Deze soort vloer is uit meerdere lagen opgebouwd, is daardoor zeer stabiel en geeft geen hol geluid. We vertellen je hier alles over lamelparket.

Wat is lamelparket?

Lamelparket heeft dezelfde uitstraling als een massieve houten vloer, maar heeft een aantal voordelen ten opzicht van de klassieke parketvloer. Lamelparket is opgebouwd uit meerdere lagen. Die lagen zijn kruislings met elkaar verlijmd. Hierdoor zal het hout veel minder werken onder temperatuursverschillen en verschillen in luchtvochtigheid. Zo blijft de vloer mooier en zullen naden niet opentrekken. Bovendien klinkt lamelparket minder hard dan een massieve houten vloer. Onder de massieve toplaag van het lamelparket zijn stroken multiplex aangebracht, waardoor een soort luchtkamers ontstaan. Dit zorgt voor een verbeterde akoestische werking. Lamelparket is ook nog eens beter voor het milieu goedkoper in aanschaf dan een massieve houten vloer, omdat er minder hardhout voor gebruikt wordt.

Zeer veel keuze in lamelparket.

Lamelparket is te verkrijgen in allerlei houtsoorten, sorteringen, kleuren, en afwerkingen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een rustige uitstraling met weinig knoesten en kleurverschillen, of juist voor een rustieke uitstraling met scheuren en kleurverschillen. Ook is lamelparket in zeer veel patronen te verkrijgen, denk bijvoorbeeld aan het klassieke visgraatpatroon of een stoerder industrieel uiterlijk met brede planken. Zo past er bij ieder interieur dus wel een lamelvloer. Lamelparket kan door handige doe-het-zelvers ook goed zelf gelegd worden, maar als de vloer verlijmd of verspijkerd moet worden is het nodig om de hulp van een professional in te schakelen.

Stap eens binnen bij een vloerspecialist

Heb je ook interesse gekregen in een lamelparketvloer? Ga eens kijken bij een vloerspecialist en laat je adviseren over wat voor jou de juiste vloer is. Zo kies je gegarandeerd de juiste vloer voor jouw interieur, en kun je jaren genieten van je mooie parketvloer! Zoek eens op het internet naar een vloerspecialist bij jou in de buurt.