Leuk wonen blog

Voor de leukste ideeën

Verouderde eiken balken bij EIKENvakman.nl: Geschaafd, Geborsteld, Gerookt. & behandeld met white wash olie.

Bij EIKENvakman.nl vindt u een prachtige collectie oude eiken balken. Met een zorgvuldig samengestelde collectie met daarbij de meest gebruikte ‘balk kopmaten’ en 3 verouderingsstijlen bieden wij voor iedereen een passende ‘oude / verouderde eiken balk’ aan. Deze kunt u eenvoudig & voordelig online bestellen en wordt door ons snel bij u thuis bezorgd, wel zo prettig. In een serie blogartikelen vertellen wij u graag wat meer over onze specifieke verouderingsmethoden. Dit maal zullen wij wat dieper ingaan op de ‘meest uitgebreide’ en luxe stijl: een eiken balk die geschaafd (met de hand), opgeborsteld, gerookt en met whitewash olie behandeld wordt!

Geschaafd, geborsteld, gerookt + white wash:

Wij verouderen uw eiken balk met de hand. Dit doen wij bij EIKENvakman.nl volledig in eigen beheer, waarbij ervaren houtbewerking-vakmannen zorgen voor een prachtige eiken balk met levensechte ‘oude eikenhout look’. Wij bieden onze oude eiken balken in 3 stijlen aan. De basis van een verouderde eiken balk betreft altijd een rustiek eiken balk (ad 20-25%). Deze schaven wij met de hand, zodat een mooie natuurlijke vorm gerealiseerd wordt. Vervolgens wordt de balk (op)geborsteld, waarbij het zachte hout op het oppervlakte verwijderd wordt. Dit zorgt ervoor dat de houtnerven duidelijk geaccentueerd worden, voor een eikenhout balk met mooie & duidelijke accenten.

Het schaven en borstelen is de 1e oude balken stijl. Bij de 2e stijl wordt de geschaafde en geborstelde eiken balk ook nog gerookt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van ammoniak, dat een reactie opwekt bij het looizuur in het eikenhout. Dit versnelt het verouderingsproces waarbij die mooie donkere ‘oude eikenhout kleur’ gerealiseerd wordt. Bij de 3e stijl wordt de balk vervolgens nog behandeld met whitewash en olie. Eerst wordt whitewash aangebracht en na een tijdje weer van het oppervlakte verwijderd. Dit zorgt ervoor dat de whitewash in de nerven achterblijft. Daarna wordt de balk behandeld met olie, voor een mooie egale afwerking van uw oude eiken balk. Altijd een passende oude eiken balk bij EIKENvakman.nl!