Leuk wonen blog

Voor de leukste ideeën

Tijd voor een nieuwe buffetkasten

Heeft u onlangs een buffetkast gekocht of bent u op zoek naar een buffetkast? En weet u niet zo goed hoe u uw mooiste spulletjes het beste tentoon kunt stellen achter de glazen ruitjes? In deze blog geef ik jullie een aantal tips hoe je dit zo mooi mogelijk kunt doen.

1. Verzamel je allermooiste spulletjes, dit kunnen dingen zijn waar dierbare herinneringen aan vast zitten maar ook objecten die je gewoon heel mooi vind om hoe ze zijn. Houdt je van lezen? Verzamel dan ook zeker een paar van je mooiste boeken (een mooie kaft bedoel ik dan ;).

2. Selecteer de spullen die echt qua uiterlijk ook mooi genoeg zijn om tentoon te stellen en berg de overige spulletjes ergens op waar je er zelf nog een keertje naar kunt kijken.

3. Plaats de spullen in de kast. Zorg dat het luchtig blijft en dat de spulletjes niet te dicht op elkaar staan. Zorg voor een bepaalde mate van symmetrie om het beeld in evenwicht te houden. Kies de plekjes voor dingen waar ze het mooiste toch hun recht kunnen komen. Het ene object zal links onderin veel mooier kunnen staan dan rechts bovenin en bij een ander object kan dit weer vise versa zijn.

4. Als niet alles in de kast past zonder dat deze overvol raakt, dan geeft dat helemaal niks. Dan maak je er toch gewoon een wisselende tentoonstelling van. Dit kan je doen op basis van de seizoenen maar dit kan ook op basis van andere thema’s, afhankelijk van wat voor spulletjes u heeft.

Ben jij nieuwsgierig geworden naar wat er mogelijk is op het gebied van buffetkasten? Neem dan snel eens een kijkje op Yels.nl!