Leuk wonen blog

Voor de leukste ideeën

Mozaïek tegels

Als je consumenten verteld over mozaïek tegels kijken ze vaak raar op. Je kunt mozaïek tegels toch niet in je woning gebruiken? De mozaïek tegels worden juist in woningen gebruikt en dit doen mensen al eeuwen. Het is wel zo dat het tot voor kort alleen voor rijke mensen betaalbaar was maar nu zijn mozaïek tegels gewoon voor iedereen betaalbaar.

Betaalbaar

De mozaïek tegels zijn betaalbaar geworden door de lagere productiekosten van nu. Het produceren van mozaïek tegels is nu goedkoper door onze huidige technologie. Het maken van de mozaïek tegels is nu haast een volledig automatische proces. De taak van mensen in een fabriek is enkel controle en ervoor zorgen dat alles vlot verloopt. Voor de rest wordt haast al het werk in productie van mozaïek tegels door machines gedaan.

Buitenlandse bedrijven

Wat nu ook een groot rol speelt bij de prijzen van mozaïek tegels zijn buitenlandse bedrijven. Het was vroeger voor bedrijven duur om de Nederlandse markt op te komen. Dankzij sociaal media en internet is dit nu niet alleen makkelijker maar ook goedkoper. Vooral voor Europese bedrijven is het makkelijk om de Nederlandse markt op te komen. Dit heeft als effect dat sommige producten zoals mozaïek tegels goedkoper worden.