Leuk wonen blog

Voor de leukste ideeën

Lamp Direct TL Verlichting zorgt voor een mooie sfeer

nl_logoWelkom! Jullie weten inmiddels, althans mijn trouwe lezers dat ik al jaren lang bezig ben in mijn huis. Weliswaar niet met verbouwen maar met het steeds opnieuw inrichten van mijn huis. Wanneer ik iets in mijn hoofd heb werk ik dit eerst goed uit. Ik ga niet zo maar iets aanpassen. Het idee moet wel logisch zijn. Ik zit dan ook vaak op internet om inspiratie op te doen op gebied van interieur. Zo zag ik laatst dat je met bepaalde lichttechnieken de woonkamer er heel anders uit kan laten zien. Dit vond ik zelf ook wel iets voor mijn wonen. Zoals net gezegd heb ik er goed over nagedacht en op papier gezet hoe ik het wou hebben. Je zou het misschien niet gelijk denken, maar dankzij Lamp Direct TL Verlichting heb ik de woonkamer zo gekregen als dat ik van te voren had gehoopt. Tl verlichting heeft toch een andere lichtval dan bijvoorbeeld led lampen. Dit heeft allemaal met de kleurtemperatuur te maken.

Philips_TL-D_Eco

Keuze juiste kleurtemperatuur

Philips_TL-E_Circular_Super_80Wat ik dus niet wist is dat er zo veel verschillende mogelijkheden zijn. Ik heb dan ook eerst contact opgenomen met lampdirect.nl voor een goed advies. Ik zal deze informatie ook met jullie delen. De kleurweergave-index geeft aan hoe duidelijke de kleuren zichtbaar zijn. Hierbij staat 80Ra voor goed en 90Ra voor uitstekend. De kleurtemperatuur worden altijd uitgedrukt in Kelvin: 2700K: warm licht, 3000K: warm wit, 3500K: neutraal wit, 4000K: koel wit, 6500K: daglicht en 8000K: hemellicht (blauw). Zoals jullie zien zijn er verschillende opties mogelijk wat betreft Lamp Direct TL Verlichting, welke gebruik jij?